OKULUN TARİHÇESİ:

Okul İzmir ili merkez Buca yerleşim alanında Adatepe mahallesindedir.

20.yüzyılın başlarında İsa'nın havarilerinden "AYOS YANİS" adına yaptırılan Ortodoks kilisesi Yunanlıların 9 Eylül  1922'de İzmir'i terk etmelerinden sonra boşaltılmış ve bir süre mescit olarak kullanılmıştır. 1970 yılında kilisenin yıkılıp cami yapılma istenmesi üzerine muhtar Adem Koldan, M.Ali Makoğlu ve çevre sakinleri 2500 imzalı bir dilekçe ile İzmir valisi Namık Kemal Şentürk'ten buraya bir ilkokul yapılmasını istemişlerdir.

1974 yılında 1500.000-TL ihale edilen okul binası inşaatı 1974-1975 öğretim yılına yetiştirilmiştir. Altı dönüm arazi içinde yer alan okul binasının açılış töreninde yetkililerce okulun adı "Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu"olarak belirlenmiştir. Okulun ilk müdürü Mehmet Öztoplu'dur.

Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğmuştur. 1943-1946 yıllarında Urfa milletvekili olarak görev almıştır. Uzun yıllar öğretmenlik yapmıştır. Türk edebiyatına unutulmaz eserler bırakmıştır. 1967 yılında ölmüştür.

Etiketler : ,