23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKULUMUZDA HEYECANLA DEVAM EDİYOR.

OKULUMUZ ÖĞRENCİ VE VELİLERİNİ 23 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 10:30 DA , OKULUMUZ BAHÇESİNDE KUTLANACAK OLAN , 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINDA COŞKUMUZA ORTAK OLMAYA BEKLİYORUZ.

25-29 NİSAN HAFTASINDA DA 23 NİSAN COŞKUSUNU , ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ İLE SÜRDÜRMEYİ PLANLIYORUZ.

Çocuk Oyunları Şenliğinde Belirlenen Oyunlar ve kuralları ;

. Pinpon Topu Taşıma Oyunu    (  25  nisan 2022  pazartesi günü sabahçılar  09.40 – öğleciler 14.40  )

. Balon Taşıma Oyunu           ( 26  nisan 2022  Salı günü sabahçılar  09.40 – öğleciler 14.40  )

. Çemberle İşbirliği Oyunu   (  27  nisan 2022 Çarşamba  günü sabahçılar 09.40 – öğleciler 14.40 )

. Çift Ayak Sıçrama                 (  28  nisan 2022 Perşembe günü   sabahçılar 09.40 – öğleciler 14.40  )

Final karşılaşmaları :  29 nisan Cuma günü 12:00

Pinpon topu  taşıma oyunu ;                   Bireysel

Oyunumuz bireysel olarak oynanır.  Yarışmacı  bir pinpon topunu kaşığa koyup , kaşığı uç kısmından ağzında tutarak  pinpon topunu düşürmeden  belirlenen mesafeye kadar  gidip dönen ilk yarışmacı oyunu kazanır.

Balon Taşıma Oyunu ;                   3 grup toplam 6 öğrenci

Oyunumuz iki yarışmacının eş olarak sırt sırta vererek aralarındaki balonu düşürmeden  , patlatmadan belirlenen mesafeye kadar gidip dönen ilk yarışmacı grubu oyunu kazanır.

Çemberle işbirliği Oyunu ;             6 kişilik takım oyunu

Oyuncular çemberlerin içinde bulunarak ,en baştaki çember boşta bırakılarak ,  boşta kalan çemberi durmadan öne doğru ilerleterek belirlenen mesafeye en kısa sürede  ulaşan grup oyunu kazanır.

Çift  Ayak Atlama Oyunu :            5 Kişilik Takım oyunu

Oyuncular çift ayak sıçrayıp ulaştıkları noktadan takım arkadaşlarının çift ayak sıçramaya devam etmesiyle  , takım oyuncularının tamamının toplam ulaştıkları mesafe en fazla olan takım oyunu kazanır.

NOTLAR ;

.   Sınıf sayısınına  göre balon taşıma ve pinpon topu taşıma oyununa öğrenci eklenebilir.

.    Belirlenen oyunlar   tüm zümreler ayrı ayrı   ve ard arda olacak şekilde  oynatılacaktır.Önce ana sınıfı ardından 1. Sınıflar akabinde 2, 3, ve 4. Sınıflar olacak şekilde  yarışmalar bitirilecek ,  öğleciler de aynı şekilde oyunları sırayla oynayıp yarışmaların 1. Leri belirlenecek. Sabahçı ve öğlecilerin  belirlenen galipleri ile 29 Nisan Cuma günü saat 12.00 da final karşılaşmaları yapılacaklardır.

.  Sabahçı öğrenciler için  yarışma saati 09.40 , öğleci öğrenciler için 14.40 olarak belirlenmiştir.

.  Yarısmaya katılacak olan öğrenciler belirtilen gün ve saatte etkinlik alanında olmaları gerekmektedir.

. Pinpon topu taşıma ve balon taşıma oyunu  için öğrenciler malzemeleri ile gelmeleri gerekmektedir.

.  Her öğrenci bir etkinliğe katılabilir.

19-04-202219-04-2022